Kaislikon kätköissä

Sarja: MurhaMylly Ilmestynyt: 2013

Lahdesta löytyy ruumis vedestä keskeltä kesän kukkaloistoa. Rikosylikonstaapeli Kristiina, ”Krisse”, Elo on muutenkin voimiensa äärirajoilla, ja jatkuva kuumuus kiristää hänen hermonsa äärimmilleen. Auringon paahde hauduttaa ihmisiä, eikä sen viilenemisestä ole merkkejä. Krisse odottaa lomaa, mutta joutuu selvittämään kummallista tapahtumavyyhteä, johon liittyy useampi rikos ja jossa väkivallalla ei näytä olevan mitään syytä. Minkään langan päästä hän ei kollegoineen tunnu saavan otetta. Ja jossain taustalla häilyy kuva naisesta, jota kuvataan Krissen näköiseksi. Naista vaan ei löydy mistään.

Avioliittokin näyttää olevan uhattuna eikä hämmentynyt Krisse enää tiedä, mitä ajatella ja mitä uskoa.

Riikka, tutkintasihteeri, joka on juuri ylittänyt neljänkymmenen ikävuoden kynnyksen, onkin yhtäkkiä kuin uhmaikäinen ja hänenkin kanssaan poliisit joutuvat luovimaan ettei räjähdysherkkä aika muutu ongelmallisemmaksi.

ESS/ Laura Hallamaa 6.1.2014
“Piekkarin vahvuus on henkilöiden ja ympäristön tarkka kuvailu. Helteisen päivän siirtolapuutarhassa voi melkein haistaa kirjan sivuilta. Kaislikon kätkössä on viihdyttävä ja helppolukuinen teos, jonka kanssa mielellään viettää aikaa”.

Maaseudun Tulevaisuus/Tarja Halla 16.12.2013
“Kirjailija nivoo juonen kehittelyyn entiseen tapaan Krissen kotikylän arkea ja ihmissuhteita. Kylässäkin tapahtuu outoja asioita, joiden kytkentöjä rikoksiin ei voi sivuuttaa. Piekkarin uutta jännitysromaania on helppo lukea, vaikka aiemmat olisivat jääneet väliin..”.

Kaislikon kätköissä on Eija Piekkarin suositun Kristiina Elo -dekkarisarjan kuudes osa. Sen on kustantanut Myllylahti.