Kylmä kättely

Sarja: MurhaMylly 61 Ilmestynyt: 2012

Sirkku Helmesmaa esittää Hollolassa vanhan ajan kartanonrouvaa tilallaan, vaikka tila on jo kutistunut ja vähän rapistunutkin. Naapurissa asuu Toni Björn, mies, joka pitää juhlimisesta, naisista ja rahasta. Varallisuus on kuitenkin enää vain näennäistä. Ympärillä asuvat ihmettelevät, onko näillä kahdella ikäerostaan huolimatta yhteisiä salaisuuksia, koska he näyttävät viihtyvän hyvin yhdessä…

Kokoontuminen pellavatalkoisiin on odotettu ja mukava tapahtuma. Silloin erimielisyydet yritetään haudata ja peitellä, aherretaan vain yhdessä pellolla, syödään ja tanssitaan. Kaikki ei sinä vuonna menekään odotetusti ja rikosylikonstaapeli Krisse Elo Lahden laitokselta joutuu tekemään kollegojensa kanssa pitkää päivää.

Ruumiinkulttuuri 2 / 2012

“Oudosti ihmisten väliset suhteet kiehtovat ja tarina on pakko katsoa loppuun saakka. Kirjan loppuratkaisu on yllätys, mutta murha ei ole ihan normaalia käytöstä, joten murhaajanmotiivitkaan eivät aina ole terveen järjen ymmärrettävissä. Eija Piekkari on itse todennut, ettätavallisen ihmisen pahansuopa luonne on punaisena lankana hänen dekkareissaan.”

Kylmä kättely on Eija Piekkarin suositun Kristiina Elo -dekkarisarjan neljäs osa. Sen on kustantanut Myllylahti.